En läcker kycklingrätt med asiatiska smaker. Krispiga panko- och sesampanerade kycklingfliléer som serveras med en enkel asiatisk coleslaw och två såser. Den ena är en BBQ-sås som påminner om en sötsursås och har en rökig smak. Den andra är en god sriachamajonnäs. Serveras med pommes frites, ris eller bara som det är. En festlig och riktigt god måltid.
Krispig kyckling med asiatisk coleslaw och 2 såser
4 port.
Ingredienser:
4 kycklingbröstfiléer (ca 700 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk sriracha
1 msk neutral olja
1 tsk salt
Svartpeppar
Panering:
Ca 1,5 dl vetemjöl
Ca 2,5 dl panko
2 msk sesamfrön (jag blandade vita och svarta)
2 ägg
Srirachamajonnäs:
2 dl majonnäs
1 tsk sesamolja
2 tsk honung, flytande (valfritt)
1,5-2 msk sriracha
Asiatisk BBQ-sås:
1 dl ketchup
2 tsk risvinäger
1 msk honung, flytande
1,5 msk japansk soja
0,5 tsk smoked paprikapulver
2 krm chiliflakes (valfritt)
Asiatisk coleslaw:
200 g rödkål
1 morot
4 msk majonnäs
1 msk äppelcidervinäger eller risvinäger
1 msk soja
2 tsk sesamolja
1 msk honung, flytande
Salt
Peppar
Tillbehör:
Pommes frites eller ris
Gör så här:
- Dela kycklingfiléerna en gång på längden och lägg ner dem i en bunke. Tillsätt sriracha, olja, salt, peppar och pressa över vitlök. Blanda runt och låt stå och marinera i kylen ca 1 timme.
- Gör nu Srirachamajonnäsen. Blanda alla ingredienserna i en skål och ställ kallt medan du fixar det andra. Blanda alla ingredienserna till BBQ-såsen och låt även denna stå kallt.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa upp ägg i ett djupt fat, häll mjöl på ett fat och panko blandad med sesamfrön på ett annat. Vänd filéerna först i mjöl, sen i ägg och sist i panko- och sesamblandningen. Lägg filéerna på en bakpappersbeklädd plåt och baka i mitten av ugnen i ca 30 min.
- Dags att göra coleslawn. Strimla rödkål och morötter och lägg i en salladsskål. Blanda majonnäs, vinäger, soja, sesamolja och honung i en liten skål och häll över grönsakerna. Blanda runt och smaka av med salt och peppar.
- Servera de krispiga kycklingfiléerna med coleslaw, de två såserna och ev. ris eller pommes frites.