En krämig potatisgratäng som passar utmärkt till kött eller fågel.

Potatisgratäng

4 port.

Ingredienser:

1 kg potatis, fast sort

1 vitlöksklyfta, pressad

1 gul lök

1,5 dl vispgrädde

3 dl mjölk

1-1,5 tsk salt

Svartpeppar

1-2 dl riven ost

 

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skala och hacka löken.
  2. Koka upp potatis och lök med grädde, mjölk, vitlök, salt och svartpeppar under lock i en kastrull i medelvärme, ca 15 min.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Häll gratängblandningen i en ugnsäkerform, strö över ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *