En löjligt god rabarberkaka med ett frasigt mördegstäcke. Serveras tillsammans med vaniljsås eller glass.
Frasig rabarberkaka
4 port.
Ingredienser:
500 g rabarber
125 g smör
1 dl + 2 msk socker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,75 tsk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och skär rabarbern i skivor. Lägg i en skål, strö över 2 msk socker och blanda runt. Lägg rabarbern i en smord och bröad ugnsform.
- Smält smöret och blanda i 1 dl socker samt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en smulig deg och fördela den över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass.
Tips! Det går alldeles utmärkt att byta ut rabarbern mot exempelvis äpple och kanel eller dina favoritbär.