Färska vårrullar med 2 dipsåser

Grymt goda färska vietnamesiska vårrullar som serveras med en läcker jordnötssås och en sojasås med sting. Krispiga grönsaker, sötma från mango, hetta och umami från såserna- så gott!

Färska vårrullar med 2 dipsåser

4 port.

Ingredienser:

16 ark rispapper

100 g glasnudlar

250 g handskalade räkor, avrunna

0,5 kruka kruksallat

Ca 250 g rödkål

Ca 32 myntablad

0,5 kruka koriander

1 stor mango

¾ gurka

2 röda spetspaprikor

 

Het sojasås:

1 lime, juicen

2 msk honung

3 msk japansk soja

1 tsk chiliflakes (eller mer)

1 vitlöksklyfta, pressad

1 tsk sesamolja

2 tsk fisksås

2 tsk risvinäger

1 msk vatten

 

Jordnötssås:

0,5 dl jordnötssmör, krämig

1,5 msk risvinäger

2 msk japansk soja

2 msk honung

2 tsk sesamolja

1 vitlöksklyfta, pressad

 

Gör så här:

  1. Börja med att göra såserna. Blanda alla ingredienserna i respektive skål och låt stå i kylen medan du fixar det andra.
  2. Tillaga glasnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.
  3. Låt räkorna rinna av. Skär gurka, mango och paprika i stavar och rödkålen och salladsbladen i strimlor (se till att grönsakerna har ungefär samma längd)
  4. Blötlägg ett rispapper i taget i ljummet vatten i ca 15 sek, tills det mjuknar, och lägg på en fuktig kökshandduk. Lägg på grönsaker, örter, nudlar och räkor strax under mitten på rispappret. Vik nedre kanten av rispappret över fyllningen och vik sen in kanterna. Rulla ihop till en rulle. Placera vårrullarna på ett fat och gärna med lite mellanrum så att de inte fastnar i varandra. Servera med dipsåserna.

 

Tips! Det är även gott att doppa vårrullarna i Srirachamajo!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *