En riktig läcker sötpotatissallad med rostade kikärtor, fetaost, granatäpple, rödlök och färsk mynta. Perfekt tillbehör till grillat.
Sötpotatissallad med rostade kikärtor och fetaost
4 port.
Ingredienser:
1 kg sötpotatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar
0,5 granatäpple
150 g fetaost
0,5 rödlök
0,5 kruka mynta
Rostade kikärtor:
380 g kikärtor
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprika pulver
1 tsk olivolja
Dressing:
1 msk honung
2 msk citronjuice
3 msk olivolja
Salt
Peppar
1 msk persilja, finhackad
1 tsk chiliflakes (valfritt)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg på en bakpappersbeklädd plåt. Ringla över lite olivolja och strö över salt och peppar. Blanda runt och rosta i mitten av ugnen i ca 30 min.
- Häll av kikärtorna och skölj med kallt vatten. Låt rinna av och häll över i en skål. Tillsätt salt, paprikapulver och olivolja och blanda runt. Baka dem tillsammans med potatisen de sista 20 min.
- Gör nu dressingen. Blanda alla ingredienserna i en skål.
- Skär löken i strimlor och pilla ut kärnorna ur granatäppelhalvan.
- Lägg ugnsrostade sötpotatisen och kikärtorna i fat. Strö över granatäppelkärnor och lök. Smula över fetaosten och toppa med myntablad. Ringla över dressingen vid servering.