Sötpotatissallad med rostade kikärtor och fetaost

En riktig läcker sötpotatissallad med rostade kikärtor, fetaost, granatäpple, rödlök och färsk mynta. Perfekt tillbehör till grillat.

Sötpotatissallad med rostade kikärtor och fetaost

4 port.

Ingredienser:

1 kg sötpotatis

Olivolja

Salt

Svartpeppar

 

0,5 granatäpple

150 g fetaost

0,5 rödlök

0,5 kruka mynta

 

Rostade kikärtor:

380 g kikärtor

0,5 tsk salt

0,5 tsk paprika pulver

1 tsk olivolja

 

Dressing:

1 msk honung

2 msk citronjuice

3 msk olivolja

Salt

Peppar

1 msk persilja, finhackad

1 tsk chiliflakes (valfritt)

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg på en bakpappersbeklädd plåt. Ringla över lite olivolja och strö över salt och peppar. Blanda runt och rosta i mitten av ugnen i ca 30 min.
  3. Häll av kikärtorna och skölj med kallt vatten. Låt rinna av och häll över i en skål. Tillsätt salt, paprikapulver och olivolja och blanda runt. Baka dem tillsammans med potatisen de sista 20 min.
  4. Gör nu dressingen. Blanda alla ingredienserna i en skål.
  5. Skär löken i strimlor och pilla ut kärnorna ur granatäppelhalvan.
  6. Lägg ugnsrostade sötpotatisen och kikärtorna i fat. Strö över granatäppelkärnor och lök. Smula över fetaosten och toppa med myntablad. Ringla över dressingen vid servering.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *