Dan dan nudlar

En fantastiskt god och smakrik nudelrätt med chilidressing och knaperstekt färs som toppas med jordnötter och salladslök.

Dan dan nudlar

4 port.

Ingredienser:

250 g äggnudlar

2 pak choi

5 dl hönsbuljong (5 dl vatten + 1 buljongärning)

 

Färs:

500 g fläsk- eller blandfärs (jag hade blandfärs)

2 msk hoisinsås

1 msk kinesisk soja

1,5 msk risvinäger

1 tsk Five spice krydda

1 tsk torkad ingefära

Salt

Peppar

Neutral olja till stekning

 

Chilidressing:

2 msk tahini

3-4 vitlöksklyftor, rivna eller pressade

0,5 dl japansk soja

2 msk honung, flytande

0,5 tsk Five spice-krydda

0,5 dl Chiliolja

1 tsk chiliflakes

 

Topping:

1-2 dl jordnötter

3-4 vårlökar

 

Gör så här:

  1. Börja med chilidressingen. Blanda alla ingredienserna i en skål och ställ åt sidan
  2. Grovhacka jordnötterna och strimla vårlökarna.
  3. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen knaprig. Tillsätt hoisinsås, soja, risvinäger, Five spice-krydda och torkad ingefära och stek i ca 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skölj och dela pak choi på mitten. Koka upp buljongen och lägg i kålen. Låt koka i ca 3 min, tills kålen blir mjuk och ta upp på ett fat.
  6. Fördela buljongen och chilidressingen i skålar och lägg en pak choihalva i varje skål. Toppa med nudlar, färs, hackade jordnötter och strimlad vårlök.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *