En fantastiskt god och smakrik nudelrätt med chilidressing och knaperstekt färs som toppas med jordnötter och salladslök.
Dan dan nudlar
4 port.
Ingredienser:
250 g äggnudlar
2 pak choi
5 dl hönsbuljong (5 dl vatten + 1 buljongärning)
Färs:
500 g fläsk- eller blandfärs (jag hade blandfärs)
2 msk hoisinsås
1 msk kinesisk soja
1,5 msk risvinäger
1 tsk Five spice krydda
1 tsk torkad ingefära
Salt
Peppar
Neutral olja till stekning
Chilidressing:
2 msk tahini
3-4 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
0,5 dl japansk soja
2 msk honung, flytande
0,5 tsk Five spice-krydda
0,5 dl Chiliolja
1 tsk chiliflakes
Topping:
1-2 dl jordnötter
3-4 vårlökar
Gör så här:
- Börja med chilidressingen. Blanda alla ingredienserna i en skål och ställ åt sidan
- Grovhacka jordnötterna och strimla vårlökarna.
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen knaprig. Tillsätt hoisinsås, soja, risvinäger, Five spice-krydda och torkad ingefära och stek i ca 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj och dela pak choi på mitten. Koka upp buljongen och lägg i kålen. Låt koka i ca 3 min, tills kålen blir mjuk och ta upp på ett fat.
- Fördela buljongen och chilidressingen i skålar och lägg en pak choihalva i varje skål. Toppa med nudlar, färs, hackade jordnötter och strimlad vårlök.