Pasta med pancetta, champinjoner och spenat

En krämig och riktigt god pastarätt som går snabbt att svänga ihop.

Klart på: ca 25 min

Pasta med pancetta, champinjoner och spenat

4 port.

Ingredienser:

500 g pasta (jag hade La Mafalda)

320 g pancetta

250 g champinjoner

65 g babypenat

3 vitlöksklyftor

2 dl grädde

2 tsk flytande honung

2 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten

Salt

Svartpeppar

Olivolja till stekning

 

Garnering:

Riven parmesan

 

Gör så här:

  1. Skär pancettan i tärningar (om den inte redan är färdigtärnad). Skär champinjonerna i skivor och finhacka vitlöken.
  2. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  3. Hetta upp en stekpanna och fräs champinjonerna (utan matfett) tills den mesta vätskan dunstat bort. Ta upp på ett fat och ställ åt sidan.
  4. Hetta upp lite olivolja och stek pancettan knaprig. Blanda i vitlök och fräs i ca 30 sek. Tillsätt champinjonerna och rör runt.
  5. Häll i grädde och honung och låt puttra i ca 3 min.
  6. Häll av pastan men spara ca 3 dl pastavatten.
  7. Blanda majsstärkelse med vatten. Häll i såsen och låt puttra tills såsen tjocknar. Tillsätt babyspenat och pastavatten och låt småkoka tills spenaten mjuknar. Smaka av med salt och peppar. Rör ner pastan i såsen och servera. Toppa med riven parmesan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *