En krämig och riktigt god pastarätt som går snabbt att svänga ihop.
Klart på: ca 25 min
Pasta med pancetta, champinjoner och spenat
4 port.
Ingredienser:
500 g pasta (jag hade La Mafalda)
320 g pancetta
250 g champinjoner
65 g babypenat
3 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 tsk flytande honung
2 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten
Salt
Svartpeppar
Olivolja till stekning
Garnering:
Riven parmesan
Gör så här:
- Skär pancettan i tärningar (om den inte redan är färdigtärnad). Skär champinjonerna i skivor och finhacka vitlöken.
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Hetta upp en stekpanna och fräs champinjonerna (utan matfett) tills den mesta vätskan dunstat bort. Ta upp på ett fat och ställ åt sidan.
- Hetta upp lite olivolja och stek pancettan knaprig. Blanda i vitlök och fräs i ca 30 sek. Tillsätt champinjonerna och rör runt.
- Häll i grädde och honung och låt puttra i ca 3 min.
- Häll av pastan men spara ca 3 dl pastavatten.
- Blanda majsstärkelse med vatten. Häll i såsen och låt puttra tills såsen tjocknar. Tillsätt babyspenat och pastavatten och låt småkoka tills spenaten mjuknar. Smaka av med salt och peppar. Rör ner pastan i såsen och servera. Toppa med riven parmesan.