Pan pizza med salsiccia, salami och oliver

En helt underbar Pan pizza med en härligt fluffig och tjock botten toppad med salsiccia, salami, oliver, grön paprika och mozzarella.

Pan pizza med salsiccia, salami och oliver

4 port.

Ingredienser:

25 g jäst

1,5 dl mjölk

1,5 dl vatten

2 msk olivolja

1,25 tsk salt

Ca 7 dl vetemjöl

50 g svarta oliver, skivade

Ca 200 g färsk salsiccia, gärna med fänkål

70 g salami

0,5 grön paprika, i mindre bitar

150 g mozzarella, färdigriven

100 g mozzarella, en boll

Ca 1,5 dl tomatsås (jag hade färdigköpt pizzasås som jag lät rinna av i en sil)

Svartpeppar

Oregano

 

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till fingervarmt (37 grader) och häll över jästen. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Rör i olja och salt. Blanda sen i lite vetemjöl i taget och arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Täck över med plastfolie och låt jäsa i ca 45 min.
  3. Snitta salsiccian, ta ur färsen och skär den i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek salsicciafärsen knaprig. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Skär mozzarellabollen i skivor och torka av med hushållspapper. Skär paprikan i mindre bitar.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den först. Flytta sen över degen till en bakpappersbeklädd ugnsplåt och tryck ut den med fingrarna. Tänk på att degen inte ska vara alltför tunn, då vi vill att botten ska bli tjock och fluffig.
  7. Bred över tomatsåsen och strö över det mesta av den rivna mozzarellan. Lägg salamiskivor ovanpå och strö över salsicciabitarna, paprika och oliver. Avsluta sen med mozzarellaskivor och strö över resten av den rivna mozzarellan. Kör över ett par varv med pepparkvarnen och ev. någon nypa torkad oregano.
  8. Baka i mitten av ugnen i ca 15 min.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *