Tomatbräserade kycklingben med aubergine och zucchini

En härlig gryta full av smak från Mellanöstern.

Tomatbräserade kycklingben med aubergine och zucchini

4  port.

Ingredienser:

1,5 kg kycklingben

400 g krossade tomater

1 aubergine

1 zucchini

4 vitlöksklyftor

2,5 dl vatten

1 msk tomatpuré

1 msk paprikapulver

0,5 tsk gurkmeja

0,5 tsk koriander, malen

1 tsk chilipulver

0,5 tsk chiliflakes

0,5 tsk kryddpeppar (valfritt)

0,5 citron, saften

1 msk honung

Salt

Svartpeppar

Olja till stekning

 

Till servering:

Kokt ris eller vermicelli-ris

Gör så här:

  1. Skär aubergine och zucchini i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Bryn kycklingbenen och salta. Pressa över vitlök. Tillsätt paprikapulver, chiliflakes, gurkmeja, koriander, chilipulver och ev. kryddpeppar och stek i ca 5 minuter. Ta upp kycklingbenen på ett fat och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp lite mer olja och fräs aubergine och zucchini i ca 5 min. Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare 1 min. Blanda i kycklingbenen.
  4. Häll i tomater och vatten och låt koka på medelvärme under lock i ca 20 min.
  5. Tillsätt honung och citronsaft och låt koka ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *