En härlig gryta full av smak från Mellanöstern.
Tomatbräserade kycklingben med aubergine och zucchini
4 port.
Ingredienser:
1,5 kg kycklingben
400 g krossade tomater
1 aubergine
1 zucchini
4 vitlöksklyftor
2,5 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk koriander, malen
1 tsk chilipulver
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk kryddpeppar (valfritt)
0,5 citron, saften
1 msk honung
Salt
Svartpeppar
Olja till stekning
Till servering:
Kokt ris eller vermicelli-ris
Gör så här:
- Skär aubergine och zucchini i mindre bitar.
- Hetta upp olja i en gryta. Bryn kycklingbenen och salta. Pressa över vitlök. Tillsätt paprikapulver, chiliflakes, gurkmeja, koriander, chilipulver och ev. kryddpeppar och stek i ca 5 minuter. Ta upp kycklingbenen på ett fat och ställ åt sidan.
- Hetta upp lite mer olja och fräs aubergine och zucchini i ca 5 min. Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare 1 min. Blanda i kycklingbenen.
- Häll i tomater och vatten och låt koka på medelvärme under lock i ca 20 min.
- Tillsätt honung och citronsaft och låt koka ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.