Fläskfilégryta med champinjoner

En krämig och smakrik gryta med fläskfilé och champinjoner.

Fläskfilégryta med champinjoner

4 port.

Ingredienser:

500 g fläskfilé

300 g champinjoner

1 gul lök

2 vitlöksklyfta

3 dl grädde

1 dl vatten

1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

2 tsk tomatpuré

2 tsk sambal oelek (valfritt)

1 msk soja

1 dl vitt vin

1 msk honung, flytande

Salt

Svartpeppar

Smör och olja till stekning

 

Till servering:

Ugnsrostade rotfrukter

Hackad persilja

 

Gör så här:

  1. Putsa bort senor och hinnor från fläskfilén och skär i skivor. Skär champinjoner i kvartar. Finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna/gryta och tillsätt köttet. Salta och peppra och stek köttet tills det får en fin färg. Ta upp på ett fat och ställ åt sidan.
  3. Stek champinjonerna på hög värme i ca 3 min. Tillsätt lite smör och olja och låt hettas upp. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken blir glansig. Rör i tomatpuré och stek i ca 2 min. Blanda i det stekta köttet. Tillsätt vin och rör om.
  4. Häll i grädde, vatten, sambal oelek, soja och honung och låt puttra i ca 7 min. Blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i grytan. Låt koka tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Garnera gärna med lite hackad persilja och servera tillsammans med ugnsrostade rotfrukter.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *