Pasta med färsk tonfisk

En smakrik och riktigt härlig tonfiskpasta med färsk tonfisk.

Pasta med färsk tonfisk

4 port.

Ingredienser:

400 g pasta (jag hade spaghetti)

300 g färsk tonfisk

400 g krossade tomater

3 msk kapris

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

0,5 kruka basilika

0,5 citron, zesten

1-2 krm chiliflakes

1 msk honung, flytande (valfritt)

Olivolja till stekning

Smör till stekning

Salt

Svartpeppar

 

Topping:

Parmesan, riven

Persilja, hackad

 

Gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlök. Skär tonfisken i kuber (ca 2×2 cm). Riv citronzest fint med rivjärn.
  2. Koka pasta enligt förpackningens anvisningar.
  3. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och kapris ca 1 min. Blanda i tomater, honung och chiliflakes. Riv sönder basilikabladen med fingrarna och blanda i såsen. Låt puttra ca 7 min.
  4. Rör i tonfisk och citronzest och låt puttra i ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av pastan men spara ca 2 dl pastavatten. Blanda ner pastan i såsen. Ös i lite pastavatten i taget och blanda runt.
  6. Toppa pastan med hackad persilja och riven parmesan.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *