En smakrik och riktigt härlig tonfiskpasta med färsk tonfisk.
Pasta med färsk tonfisk
4 port.
Ingredienser:
400 g pasta (jag hade spaghetti)
300 g färsk tonfisk
400 g krossade tomater
3 msk kapris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 kruka basilika
0,5 citron, zesten
1-2 krm chiliflakes
1 msk honung, flytande (valfritt)
Olivolja till stekning
Smör till stekning
Salt
Svartpeppar
Topping:
Parmesan, riven
Persilja, hackad
Gör så här:
- Finhacka lök och vitlök. Skär tonfisken i kuber (ca 2×2 cm). Riv citronzest fint med rivjärn.
- Koka pasta enligt förpackningens anvisningar.
- Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och kapris ca 1 min. Blanda i tomater, honung och chiliflakes. Riv sönder basilikabladen med fingrarna och blanda i såsen. Låt puttra ca 7 min.
- Rör i tonfisk och citronzest och låt puttra i ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av pastan men spara ca 2 dl pastavatten. Blanda ner pastan i såsen. Ös i lite pastavatten i taget och blanda runt.
- Toppa pastan med hackad persilja och riven parmesan.