En mexikanskinspirerad gryta med kyckling, paprika och en massa härliga kryddor. Om du inte har alla kryddorna hemma går det bra att använda färdig fajitamix istället. Serveras med ris, gräddfil och tortillachips. Så gott!

Fajitagryta

4 port.
Ingredienser:
700 g kycklingfilé
400 g krossade tomater
1,5 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chili (jag hade mild)
1 lime, saften.
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
0,5 tsk koriander (valfritt)
1 msk honung
2 tsk majsstärkelse + 2 tsk vatten (valfritt)
Salt
Peppar
Olja till stekning

Till servering:
Kokt ris
Limeklyftor
Gräddfil
Tortillachips

Gör så här:
1. Strimla kycklingfiléer och paprika. Finhacka lök, vitlök och chili.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och tillsätt kycklingen. Salta och peppra och stek tills kycklingen får en fin färg. Ta upp på ett fat och ställ åt sidan.
3. Hetta upp lite mer olja i stekpannan och fräs lök, vitlök och chili tills löken blir mjuk och glansig. Blanda i tomatpuré och stek i ca 1-2 min. Tillsätt paprika och kyckling och stek i ytterligare en minut.
4. Blanda i tomater, vatten, paprikapulver, chilipulver, spiskummin, oregano och ev. koriander och låt puttra i ca 7 min. Om du vill reda grytan så gör du det nu. Blanda majsstärkelse med vatten och häll i grytan. Låt koka tills såsen tjocknar. Tillsätt honung och pressa i lime. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris, limeklyftor och en klick gräddfil. Toppa med hela tortillachips eller krossa chipsen och strö över grytan.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *