Crunchiga mördegskakor med pekannötter och choklad

Goda och knapriga mördegskakor med cornflakes som toppas med pekannötter och smält choklad.

Crunchiga mördegskakor med pekannötter och choklad

Ca 20 kakor

Ingredienser:

100 g smör, rumstempererat

2,5 dl vetemjöl

1 äggula

1,5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 dl cornflakes

30 g pekannötter

100 g choklad (jag hade ljus choklad)

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör i äggulan.
  3. Blanda ihop vetemjöl, salt och bakpulver i en separat behållare. Rör sen ner i smeten och arbeta ihop till en fast deg. Tillsätt cornflakes och knåda in den i degen försiktigt. Rulla degen till en rulle och skär ut ca 20 lika stora delar. Forma till runda bollar och tryck ut dem till platta kakor med handflatan. (Mördegen kan smula sig lite p.g.a. cornflakes bitarna. Jag tyckte det var enklare att forma dem till runda bollar innan jag plattade till dem). Lägg kakorna på en bakpappersbeklädd plåt.
  4. Finhacka pekannötterna och strö dem över kakorna. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på plåten.
  5. Smält chokladen (försiktigt i mikron eller i vattenbad) och ringla över kakorna med liten sked. Låt chokladen stelna och förvara sen torrt och svalt.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *