Thaisoppa med nudlar, tofu och shiitakesvamp

En matig, fyllig och underbart god vegetarisk thaisoppa med nudlar, tofu och svamp.

Thaisoppa med nudlar, tofu och shiitakesvamp

4 port.

Ingredienser:

100 g glasnudlar (eller valfri sort)

270 g tofu (jag hade marinerad)

150 g Shiitakesvamp (eller annan valfri sort)

65 g babyspenat

1 burk kokosgrädde (400 ml)

4-5 vitlöksklyftor

1 chili (jag hade mild)

2 cm ingefära, färsk

1 stjälk citrongräs

3 grönsaksbuljongtärningar

2 msk röd currypasta

2 tsk currypulver

1 liter vatten

2 msk japansk soja

1 msk fisksås

2 msk honung, flytande

1 lime, saften

Neutral olja till stekning

 

Garnering:

Korianderblad

Salladslök, strimlad

Chili, strimlad (valfritt)

Lime, i klyftor eller skivor

 

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj med kallt vatten i durkslag och låt rinna av.
  2. Finhacka vitlök och chili. Riv eller finhacka ingefäran. Skär citrongrässtjälken i 3 delar och krossa delarna genom att slå på dem med köttklubba eller mortelstöt.
  3. Hetta upp olja i en gryta och fräs vitlöken i 30 sek. Tillsätt chili, citrongräs och ingefära och stek i ca 2 min. Blanda i röd currypasta och currypulver och fräs i någon minut till.
  4. Tillsätt vatten, kokosgrädde, soja, fisksås, honung och buljongtärningar och låt koka på medelvärme i ca 10 min.
  5. Pressa i limesaft. Tillsätt svamp och spenat och låt koka ca 2 min.
  6. Lägg nudlar och tofu i djupa tallrikar/skålar. Häll soppa över och fördela svamp och spenat i tallrikarna. Toppa med färsk koriander, strimlad salladslök, limeklyftor och ev. strimlad chili.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *