Briochekanelbullar med choklad

Saftiga och fluffiga briochebullar med kanelfyllning och chokladbitar. Väldigt lyxigt och gott fikabröd!

Briochekanelbullar med choklad

12 bullar

Ingredienser:

25 g jäst

Ca 10 dl vetemjöl special

1 dl socker

1 dl mjölk

1 tsk salt

6 ägg, rumstempererade

200 g smör, rumstempererat i mindre bitar

50 g choklad

 

Kanelfyllning:

50 g smör

2 msk kanel

0,5 dl socker

 

Till pensling:

1 ägg

 

Gör så här:

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är löst. Rör ner socker, ägg och salt. Tillsätt mjöl och knåda degen i ca 15 min för hand (ca 8-10 min med köksmaskin).
  2. Addera smör en klick i taget. Låt varje smörklick blandas ordentligt in i degen innan du tillsätter nästa. Knåda sen i ca 5 min. Degen kommer att vara ganska kladdig men ändå hanterbar.
  3. Olja in en annan bunke och skrapa över degen i den. Täck över med kökshandduk och låt jäsa i en varm och fuktig plats i ca 1,5 timme.
  4. Gör nu kanelfyllningen. Värm smöret snabbt i mikron så att det blir mjukt och blanda sen i resten av ingredienserna till fyllningen. Ställ åt sidan.
  5. Grovacka chokladen.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 lika stora delar. Kavla ut varje del i en rektangel (ca 3 mm tjock). Bred på fyllningen och strö chokladen över ena halvan av rektangeln (se bild). Vik ena långsidan (den utan choklad) mot den andra. Kavla över de vikta rektanglarna lätt så att de plattas till. Skär ut 6 remsor tvärsöver i varje rektangel. Skär 2 skåror i varje remsa (se bild) och fläta den sen. Vik in ändarna på flätan mot varandra och lägg i en muffinsform.
  7. Täck över med kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek i ca 1,5 timme
  8. Sätt ugnen på 220 grader. Vispa upp ett ägg och pensla på bullarna. Grädda strax under mitten av ugnen i ca 10 min.

 

 

 

 

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *