Parmesanpanerad kyckling

Saftiga och smakrika kycklingfiléer som paneras med parmesan så att de får en krispig och härlig yta. Serveras med valfria tillbehör. Själv hade jag kokt ris, yoghurtsås och ångad broccoli till. Så gott!

Parmesanpanerad kyckling

4 port.

Ingredienser:

700 g kycklingbröstfilé

1 vitlöksklyfta

0,5 dl persilja, hackad

100 g parmesan

2 ägg

Vetemjöl

Salt

Svartpeppar

Olja till stekning

 

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i hälften på längden. Salta och peppra på båda sidorna.
  2. Finhacka persilja och lägg i en skål. Pressa i vitlök och blanda runt. Massera kycklingfiléerna med persiljeblandningen på båda sidorna.
  3. Riv parmesan fint. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll mjöl och parmesan i varsin tallrik.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Vänd kycklingfiléerna först i vetemjöl, sen i ägg och sist i parmesan. Stek kycklingen i ca 4-5 min på varje sida.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *