Saftiga och smakrika kycklingfiléer som paneras med parmesan så att de får en krispig och härlig yta. Serveras med valfria tillbehör. Själv hade jag kokt ris, yoghurtsås och ångad broccoli till. Så gott!
Parmesanpanerad kyckling
4 port.
Ingredienser:
700 g kycklingbröstfilé
1 vitlöksklyfta
0,5 dl persilja, hackad
100 g parmesan
2 ägg
Vetemjöl
Salt
Svartpeppar
Olja till stekning
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i hälften på längden. Salta och peppra på båda sidorna.
- Finhacka persilja och lägg i en skål. Pressa i vitlök och blanda runt. Massera kycklingfiléerna med persiljeblandningen på båda sidorna.
- Riv parmesan fint. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll mjöl och parmesan i varsin tallrik.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Vänd kycklingfiléerna först i vetemjöl, sen i ägg och sist i parmesan. Stek kycklingen i ca 4-5 min på varje sida.