En härlig pastarätt med asiatiska smaker.
Asiatisk köttfärssås med pasta
4 port.
Ingredienser:
400 g bandpasta (jag hade Linguine)
500 g nötfärs (jag hade högrevsfärs)
1 msk färsk ingefära, riven
5-6 vitlöksklyftor
1,5 msk farinsocker
1 dl japansk soja
3 msk hoisinsås
1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
0,5 dl pastavatten
1-2 msk Sriracha
0,5 tsk chiliflakes
Olja till stekning
Garnering:
Salladslök, strimlad
Gör så här:
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar (Obs! I lättsaltat vatten).
- Riv ingefäran och finhacka vitlöksklyftorna.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs vitlöken i ca 30 sek. Tillsätt köttfärs och bryn det ordentligt. Tillsätt ingefära och stek i ca 2 min.
- Tillsätt farinsocker, soja, hoisinsås, Sriracha, chiliflakes och pastavatten. Rör runt och låt puttra i några minuter.
- Rör i majsstärkelse blandat med vatten och låt koka tills såsen blir tjock. Ta upp pastan direkt ur kokvattnet och blanda ner i såsen. Häll ev. i mer pastavatten om det behövs. Toppa med strimlad salladslök.