Gratinerad chorizopasta

En krämig, ostig och smakrik gratinerad pasta med chorizo.

Gratinerad chorizopasta

4 port.

Ingredienser:

400 g pasta (jag hade Rigatoni)

400 g chorizo

1 gul lök, liten

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

0,5 dl grädde

Ca 2 dl pastavatten

1-2 msk sambal oelek (beroende på hur starkt du vill ha det)

0,5 kruka basilika

0,5 msk paprikapulver

1 tsk chilipulver

1 msk honung, flytande (valfritt)

2 mozzarellaostar i lag (á 125 g)

30 g parmesan, riven

Salt

Svartpeppar

Olivolja till stekning

 

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar (ha rikligt med salt i vattnet).
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Finhacka lök och vitlök. Skär chorizon i skivor. Riv mozzarella och parmesan.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken mjuk. Blanda i chorizo och stek tills den börjar få färg. Tillsätt vitlök, tomatpuré, sambal oelek, paprikapulver och chilipulver och stek i ca 1-2 min.
  5. Häll i tomater, pastavatten, grädde och honung och låt puttra i ca 8 min. Dela på basilikabladen med händerna och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll av pastan och blanda ner i såsen. Rör om ordentligt så att pastan täcks av såsen. Häll sen över pastan i en ugnssäker form och toppa med mozzarella och parmesan. Gratinera i ugn i ca 10-15 min, tills osten smälter och börjar få fin färg.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *