Cannelloni med pancetta, champinjoner och grönkål

Cannelloni gjord på färska lasagneplattor med en underbart god fyllning av pancetta, champinjoner och grönkål. Toppas med tomatsås, bechamelsås och riven ost innan den gratineras.

Klart på: ca 1 tim

Cannelloni med pancetta, champinjoner och grönkål

4 port.

Ingredienser:

12 lasagneplattor, färska

 

Fyllning:

Ca 300 g pancetta

200 g champinjoner

200 g grönkål

1 gul lök

2 vitlöksklyfor

Olivolja till stekning

 

Bechamelsås:

50 g smör

0,5 dl vetemjöl

4 dl mjölk

Salt

svartpeppar

 

Tomatsås

400 g krossade tomater

3 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

2 tsk honung

Salt

Svartpeppar

 

Topping:

1-2 dl ost, riven (jag hade gratängost)

 

Gör så här:

  1. Börja med tomatsåsen. Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs vitlöken i ca 30 sek. Tillsätt tomater och honung och låt puttra medan du gör det andra. Smaka av med salt och peppar.
  2. Gör nu fyllningen. Finhacka lök och vitlök. Tärna pancettan. Skär bort de hårda skalkarna från grönkålen och strimla den. Skiva champinjonerna.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek pancettan knaprig. Tillsätt lök och vitlök och stek vidare tills löken blivit mjuk. Ta upp på ett fat och ställ åt sidan.
  4. Stek champinjonerna tills de blir mjuka. Ta upp och lägg bredvid den stekta pancettan.
  5. Hetta upp lite mer olja och stek grönkålen i ca 4-5 min. Tillsätt pancettan och champinjonerna och stek tillsammans i någon minut. Smaka ev. av med salt och peppar.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Gör nu bechamelsåsen. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och vispa runt tills mjölet lösts upp. Vispa i mjölk och låt koka i medelvärme tills såsen blivit tjock, ca 5 min. Vispa runt då och då. Smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg lasagneplattorna i ljummet vatten i ca 3 min (så att de blir lite mjukare). Lägg sen plattorna på en skärbräda och lägg på pancettafyllning. Rulla ihop och lägg dem i en smord ugnsfast form med skarven nedåt. Häll först tomatsåsen över rullarna. Häll därefter bechamelsåsen över tomatsåsen. Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Servera tillsammans med en god sallad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *