Cannelloni gjord på färska lasagneplattor med en underbart god fyllning av pancetta, champinjoner och grönkål. Toppas med tomatsås, bechamelsås och riven ost innan den gratineras.
Klart på: ca 1 tim
Cannelloni med pancetta, champinjoner och grönkål
4 port.
Ingredienser:
12 lasagneplattor, färska
Fyllning:
Ca 300 g pancetta
200 g champinjoner
200 g grönkål
1 gul lök
2 vitlöksklyfor
Olivolja till stekning
Bechamelsås:
50 g smör
0,5 dl vetemjöl
4 dl mjölk
Salt
svartpeppar
Tomatsås
400 g krossade tomater
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk honung
Salt
Svartpeppar
Topping:
1-2 dl ost, riven (jag hade gratängost)
Gör så här:
- Börja med tomatsåsen. Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs vitlöken i ca 30 sek. Tillsätt tomater och honung och låt puttra medan du gör det andra. Smaka av med salt och peppar.
- Gör nu fyllningen. Finhacka lök och vitlök. Tärna pancettan. Skär bort de hårda skalkarna från grönkålen och strimla den. Skiva champinjonerna.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek pancettan knaprig. Tillsätt lök och vitlök och stek vidare tills löken blivit mjuk. Ta upp på ett fat och ställ åt sidan.
- Stek champinjonerna tills de blir mjuka. Ta upp och lägg bredvid den stekta pancettan.
- Hetta upp lite mer olja och stek grönkålen i ca 4-5 min. Tillsätt pancettan och champinjonerna och stek tillsammans i någon minut. Smaka ev. av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör nu bechamelsåsen. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och vispa runt tills mjölet lösts upp. Vispa i mjölk och låt koka i medelvärme tills såsen blivit tjock, ca 5 min. Vispa runt då och då. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg lasagneplattorna i ljummet vatten i ca 3 min (så att de blir lite mjukare). Lägg sen plattorna på en skärbräda och lägg på pancettafyllning. Rulla ihop och lägg dem i en smord ugnsfast form med skarven nedåt. Häll först tomatsåsen över rullarna. Häll därefter bechamelsåsen över tomatsåsen. Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Servera tillsammans med en god sallad.