En värmande, mättande och underbart god soppa med salsiccia, tortellini och babyspenat.
Klart på: ca 25 min
Salsicciasoppa med tortellini
4 port.
Ingredienser:
300 g salsiccia, färsk (jag hade med vitlök och örter)
250 g Tortellini med soltorkade tomater, färsk
65 g babyspenat
1,5 l vatten
0,5 dl tomatpuré
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 grönsaksbuljongtärningar
2 msk sambal oelek
1 msk honung
1 tsk torkad basilika
0,5 tsk timjan
Svartpeppar
Salt
Olivolja till stekning
Gör så här:
- Finhacka löken.
- Hetta upp olja i en gryta och fräs löken mjuk. Snitta korvarna, tryck ut färsen i grytan och fräs i några minuter. Pressa i vitlök, tillsätt tomatpuré och stek i ca 2 min.
- Tillsätt vatten, buljongtärningar, sambal oelek, honung, basilika och timjan. Låt koka under lock i medelvärme i ca 10 min.
- Tillsätt tortellini och babyspenat och låt koka ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.