Biffgryta med champinjoner

En krämig gryta med biff och champinjoner. Passar utmärkt till både vardag och fest.

Klart på: ca 25-30 min

Biffgryta med champinjoner

4 port.

Ingredienser:

600 g biff (jag hade ryggbiff)

250 g champinjoner (jag hade kastanjechampinjoner)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 dl grädde

1 msk tomatpuré

1 msk soja

1 msk honung, flytande

1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

Salt

Svartpeppar

Olja till stekning

 

Till servering:

Potatismos

Rårörda lingon

 

Garnering:

Persilja, hackad

 

Gör så här:

  1. Skär biffen tvärs över fibrerna (inte längs med fibrerna) i tunna skivor. Skiva champinjonerna och finhacka löken.
  2. Hetta upp en stekpanna ordentligt med lite olja i. Stek köttet, lite i taget, hastigt på båda sidor (om du har för mycket kött i stekpannan är risken att temperaturen sjunker och köttet börjar koka). Salta lätt medan du steker. Ta upp köttet på ett fat och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp lite mer olja i stekpannan och fräs löken mjuk. Pressa i vitlök, tillsätt tomatpuré och stek i 1-2 minuter.
  4. Tillsätt champinjoner och stek i några minuter, tills champinjonerna blir mjuka. Häll i grädde, soja, honung och låt småkoka i ca 5 min.
  5. Lös upp majsstärkelse i vatten och rör ner i grytan Låt koka tills såsen börjar tjockna. Blanda i köttet och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med potatismos och rårörda lingon. Strö över lite hackad persilja.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *