Dessa underbara bakverk är en härlig kombination av muffins, hallonpaj och vaniljkräm. Hur gott som helst!
Hallonpajmuffins med vaniljfyllning
12 stora muffins
Ingredienser:
Muffins:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smör, smält
2 ägg
1,5 dl mjölk
225 g hallon
Vaniljfyllning:
2 dl marsankräm (gör den bakfasta versionen)
Smultopping:
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,25 dl farinsocker
0,5 dl socker
60 g smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med att vispa marsankrämen enligt förpackningens anvisningar. Låt stå i kylen medan du gör i ordning det andra.
- Gör nu smultoppingen. Häll alla ingredienserna till smultoppingen i en skål och nyp ihop till en smulig deg. Ställ kallt.
- Dags att göra muffinssmeten. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk och vispa till en slät smet.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och vispa ner det i smeten.
- Skär hälften av hallonen i halvor blanda försiktigt ner dem i smeten. Se till att hallonen inte blir mosade.
- Sätt ut stora muffinsformar på en ugnsplåt eller muffinsplåt. Klicka smet i varje form (fyll dem inte till mer än 2/3).
- Fyll en sprits med marsankrämen och spritsa ner kräm i smeten, i mitten av varje muffins. Tryck hallon i varje muffins (1-2 hallon/muffins). Strö smultopping över varje muffins och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min, tills smultoppingen får fin färg. Muffinsen går bra att frysa.