Hallonpajmuffins med vaniljfyllning

Dessa underbara bakverk är en härlig kombination av muffins, hallonpaj och vaniljkräm. Hur gott som helst!

Hallonpajmuffins med vaniljfyllning

12 stora muffins

Ingredienser:

Muffins:

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

2 krm salt

100 g smör, smält

2 ägg

1,5 dl mjölk

225 g hallon

 

Vaniljfyllning:

2 dl marsankräm (gör den bakfasta versionen)

 

Smultopping:

1 dl havregryn

1 dl vetemjöl

0,25 dl farinsocker

0,5 dl socker

60 g smör

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att vispa marsankrämen enligt förpackningens anvisningar. Låt stå i kylen medan du gör i ordning det andra.
  3. Gör nu smultoppingen. Häll alla ingredienserna till smultoppingen i en skål och nyp ihop till en smulig deg. Ställ kallt.
  4. Dags att göra muffinssmeten. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk och vispa till en slät smet.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och vispa ner det i smeten.
  6. Skär hälften av hallonen i halvor blanda försiktigt ner dem i smeten. Se till att hallonen inte blir mosade.
  7. Sätt ut stora muffinsformar på en ugnsplåt eller muffinsplåt. Klicka smet i varje form (fyll dem inte till mer än 2/3).
  8. Fyll en sprits med marsankrämen och spritsa ner kräm i smeten, i mitten av varje muffins. Tryck hallon i varje muffins (1-2 hallon/muffins). Strö smultopping över varje muffins och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min, tills smultoppingen får fin färg. Muffinsen går bra att frysa.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *