Pasta med krämig ost- och skinksås

En enkel och snabblagad pastarätt som passar alla dagar i veckan. Det går utmärkt att byta ut skinkan mot kassler.

Klart på ca: 20 min

Pasta med krämig ost- och skinksås

4 port.

Ingredienser:

500 g pasta (jag hade bavette)

400 g skinka alt. kassler

150 g riven ost (jag hade mozzarella)

1 dl grädde

5 dl mjölk

1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten (valfritt)

1 gul lök

Salt

Svartpeppar

1 tsk honung (valfritt)

Smör till stekning

 

Garnering:

Persilja, hackad

 

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spara ett par deciliter av pastavattnet.
  2. Strimla skinkan (om den inte redan är färdigstrimlad). Finhacka lök.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken mjuk. Tillsätt skinkan stek den en liten stund.
  4. Häll i grädde, mjölk och ev. honung och koka upp. Rör ut majsstärkelse i vatten och blanda ner i såsen. Låt koka tills såsen blir lite tjockare.
  5. Stäng av värmen och rör ner osten. Rör runt tills osten är smält. Häll i lite pastavatten om du tycker såsen är för tjock. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och toppa med hackad persilja.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *