En varm sallad med buljongkokt bulgur, stekt halloumi och en underbart len och smakrik avokadokräm. Gott, nyttigt och riktigt fräscht! Passar att äta en kall vinterdag såväl som en solig sommardag.
Varm bulgursallad med stekt halloumi och avokadokräm
4 port.
Ingredienser:
3 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
400 g halloumi
150 g babyplommontomater
75 g sallatsmix
0,5 rödlök
1 paprika (valfri färg)
390 g kronärtskockshjärtan (i burk)
Olja
Salt
Svartpeppar
Avokadokräm:
2 mogna avokado
2 dl crème fraiche
0,5 citron, saften
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk honung
0,5 kruka gräslök, hackad (valfritt)
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
- Koka bulguren enligt förpackningens anvisningar men ersätt saltet med en buljongtärning.
- Gör nu avokadokrämen. Skala, kärna ur och mosa avokados i en skål med en gaffel (går även bra att använda mixer). Blanda i resten av ingredienserna och låt stå i kylen medan du fixar det andra.
- Skär tomaterna i halvor och kronärtskockorna i mindre bitar. Hacka lök och paprika. Lägg alla hackade grönsaker i en salladsskål.
- Skär halloumin i skivor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek osten gyllene på båda sidorna.
- Häll den varma bulguren i skålen med grönsakerna blanda runt. Smaka av med salt och peppar. Blanda sist i sallatsmixen.
- Servera bulgursalladen med stekt halloumi och avokadokräm.