En riktigt klassisk och populär sallad med stekt kycklingfilé. Den smakrika dressingen gör denna sallad helt magisk.
Caesarsallad med kyckling
4 port.
Ingredienser:
2 romansallader
50 g krutonger
0,5 dl parmesan, hyvlad
100 g körsbärstomater
0,5 dl kapris
Dressing:
1 äggula
2 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk dijonsenap
1 tsk worcestershiresås
1 msk citronsaft
1,5 dl olivolja
1 tsk vatten
1 dl parmesan, riven
2 krm salt
Svartpeppar
Kyckling:
4 kycklingfiléer
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt
Svartpeppar
Olja till stekning
Smör till stekning
Gör så här:
- Dressing: Blanda alla ingredienserna till dressingen förutom oljan i en skål. Använd elvisp eller stavmixer. Vispa till en jämn och tjock dressing. Häll sen i lite olja i taget i en smal stråle medan du vispar.
- Skölj romansalladen och skär den i mindre bitar. Lägg salladen i en skål och blanda med hälften av dressingen.
- Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver, vitlök, salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn filéerna på hög värme på båda sidorna. Sänk sen värmen och tillsätt en rejäl klick med smör. Stek i ca 5 min per sida och ös kycklingfiléerna ofta med smöret. Skär sen i skivor.
- Montera ihop salladen nu. Lägg romansalladen underst och toppa med körsbärstomater, kapris, krutonger och kyckling. Strö över hyvlad parmesan och ringla över lite mer dressing.