Caesarsallad med kyckling

En riktigt klassisk och populär sallad med stekt kycklingfilé. Den smakrika dressingen gör denna sallad helt magisk.

Caesarsallad med kyckling

4 port.

Ingredienser:

2 romansallader

50 g krutonger

0,5 dl parmesan, hyvlad

100 g körsbärstomater

0,5 dl kapris

 

Dressing:

1 äggula

2 tsk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta, riven

1 tsk dijonsenap

1 tsk worcestershiresås

1 msk citronsaft

1,5 dl olivolja

1 tsk vatten

1 dl parmesan, riven

2 krm salt

Svartpeppar

 

Kyckling:

4 kycklingfiléer

1 tsk paprikapulver

1 vitlöksklyfta, pressad

Salt

Svartpeppar

Olja till stekning

Smör till stekning

 

Gör så här:

  1. Dressing: Blanda alla ingredienserna till dressingen förutom oljan i en skål. Använd elvisp eller stavmixer. Vispa till en jämn och tjock dressing. Häll sen i lite olja i taget i en smal stråle medan du vispar.
  2. Skölj romansalladen och skär den i mindre bitar. Lägg salladen i en skål och blanda med hälften av dressingen.
  3. Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver, vitlök, salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn filéerna på hög värme på båda sidorna. Sänk sen värmen och tillsätt en rejäl klick med smör. Stek i ca 5 min per sida och ös kycklingfiléerna ofta med smöret. Skär sen i skivor.
  4. Montera ihop salladen nu. Lägg romansalladen underst och toppa med körsbärstomater, kapris, krutonger och kyckling. Strö över hyvlad parmesan och ringla över lite mer dressing.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *