Saffranssockerkaka med lingon

En saftig sockerkaka med saffran och lingon, full av juliga smaker!

Saffranssockerkaka med lingon

Ingredienser:

200 g smör, rumsvarmt

2 dl strösocker

3 ägg

1 paket saffran

1 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1,5 dl lingon (tinade om de är frysta)

1 apelsin, zesten

 

Glasyr:

2 dl florsocker

1-2 msk apelsinjuice

 

Topping:

Några lingon

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stöt saffran med ca 1 msk av sockret i en mortel. Finriv zesten av apelsinen.
  3. Vispa smör, socker och saffran poröst. Vispa sen i ägg, mjölk, vaniljsocker och apelsinzest.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en behållare. Blanda lingonen i mjölblandningen och vänd sen ner varsamt i smeten. Häll smeten i en smord och bröad. Baka i mitten av ugnen i ca 40-45 min. (Prova gärna med sticka). Låt svalna.
  5. Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla över kakan. Dekorera gärna med några lingon.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *