En mjuk och underbar kola med nougat. Perfekt godis att baka till jul.

Nougatkola

2 dl grädde

2 dl ljussirap

2 dl strösocker

1 msk kakao

1 msk smör

125 g nougat

 

Gör så här:

  1. Koka upp grädde, sirap, socker och kakao i en kastrull på medelvärme tills temperaturen är 124 grader (använd gärna termometer, annars kokar du tills smeten klarar kulprovet).
  2. Skär nougaten i mindre bitar. Häll nougat och smör i den varma smeten och rör runt tills båda har smält.
  3. Häll upp smeten i en bakpappersbeklädd form, ca 15×20 cm. Låt den först svalna i rumstemperatur och ställ in den sen i kylen så att den får svalna riktigt (minst 1 timme).
  4. Ta upp på skärbräda och skär i bitar i önskad storlek. Förvara i en burk i kylen.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *