En mustig minestronesoppa med auberigine, rotfrukter, vermicellipasta och goda örter. Denna smakrika soppa är både mättande och värmande.
Minestronesoppa
Ca 4 port.
Ingredienser:
1 aubergine
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 potatisar
1 stor morot (eller 2 små)
1 stor palsternacka
1 dl vermicellipasta, kort och smal
4 msk olivolja
1,2 l vatten
400 g krossade tomater (1 burk)
2 msk tomatpuré
Salt
Peppar
2 lagerblad
1 msk honung
1 msk citronsaft
1 msk basilika, torkad
0,5 tsk timjan, torkad
1 tsk oregano
2 grönsaksbuljongtärningar
Gör så här:
- Skala auberginen randig och skär den i mindre kuber. Finhacka lök. Skala och skär potatis, morot och palsternacka i tärningar.
- Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Fräs aubergine, lök, morot, potatis och palsternacka i ca 8 min under omrörning. Pressa i vitlök och tillsätt lite salt. Rör i tomatpuré och fräs i ca 2 min till.
- Tillsätt vatten, krossade tomater, buljongtärningar, lagerblad, basilika, timjan och oregano och låt småkoka i ca 10 min.
- Häll i vermicellipasta och låt koka i ca 5 min, tills pastan är klar.
- Tillsätt honung och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera gärna med en brödbit.