Minestronesoppa

En mustig minestronesoppa med auberigine, rotfrukter, vermicellipasta och goda örter. Denna smakrika soppa är både mättande och värmande.

Minestronesoppa

Ca 4 port.

Ingredienser:

1 aubergine

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

2 potatisar

1 stor morot (eller 2 små)

1 stor palsternacka

1 dl vermicellipasta, kort och smal

4 msk olivolja

1,2 l vatten

400 g krossade tomater (1 burk)

2 msk tomatpuré

Salt

Peppar

2 lagerblad

1 msk honung

1 msk citronsaft

1 msk basilika, torkad

0,5 tsk timjan, torkad

1 tsk oregano

2 grönsaksbuljongtärningar

 

Gör så här:

  1. Skala auberginen randig och skär den i mindre kuber. Finhacka lök. Skala och skär potatis, morot och palsternacka i tärningar.
  2. Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Fräs aubergine, lök, morot, potatis och palsternacka i ca 8 min under omrörning. Pressa i vitlök och tillsätt lite salt. Rör i tomatpuré och fräs i ca 2 min till.
  3. Tillsätt vatten, krossade tomater, buljongtärningar, lagerblad, basilika, timjan och oregano och låt småkoka i ca 10 min.
  4. Häll i vermicellipasta och låt koka i ca 5 min, tills pastan är klar.
  5. Tillsätt honung och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera gärna med en brödbit.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *