En riktigt lyxig dessert som passar till alla festliga tillfällen och som säkerligen uppskattas av de flesta.
Mascarponekräm med mandelkrisp, rostad vit choklad och bär
4-6 glas
Ingredienser:
Mascarponekräm:
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
2 tsk citronzest
Rostad vit choklad:
50 g vit choklad
Mandelcrisp:
1,5 dl mandelmjöl
50 g mandelspån
2 msk farinsocker
2 tsk vaniljsocker
5 msk smör
Bär:
75 g hallon
75 g blåbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med chokladen. Hyvla eller riv chokladen grovt direkt på en bakpappersbeklädd plåt. Bred ut chokladen på plåten och rosta i mitten av ugnen tills chokladen börjar få färg, max 5 min. Låt svalna och ta upp med stekspade.
- Gör nu mandelcrisp. Smält smöret i mikron. Rör ihop mandelmjöl, mandelspån och farinsocker i en behållare. Blanda sen i det smälta smöret. Bred ut blandningen tunt på en bakpappersbeklädd plåt och baka i ugnen (175 grader) tills den får en gyllenbrun färg, ca 8 min. Låt svalna och bryt sen i mindre bitar.
- Dags att göra mascarponekrämen nu. Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker. Häll i lite grädde i taget och vispa tills du får en fluffig och fast kräm. Blanda i citronzesten.
- Varva mandelcrisp och mascarponekräm i glas. Toppa med rostad vit choklad och några bär.