Mascarponekräm med mandelkrisp, rostad vit choklad och bär

En riktigt lyxig dessert som passar till alla festliga tillfällen och som säkerligen uppskattas av de flesta.

Mascarponekräm med mandelkrisp, rostad vit choklad och bär

4-6 glas

Ingredienser:

Mascarponekräm:

250 g mascarpone

3 dl vispgrädde

0,5 dl florsocker

2 tsk citronzest

 

Rostad vit choklad:

50 g vit choklad

 

Mandelcrisp:

1,5 dl mandelmjöl

50 g mandelspån

2 msk farinsocker

2 tsk vaniljsocker

5 msk smör

 

Bär:

75 g hallon

75 g blåbär

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med chokladen. Hyvla eller riv chokladen grovt direkt på en bakpappersbeklädd plåt. Bred ut chokladen på plåten och rosta i mitten av ugnen tills chokladen börjar få färg, max 5 min. Låt svalna och ta upp med stekspade.
  3. Gör nu mandelcrisp. Smält smöret i mikron. Rör ihop mandelmjöl, mandelspån och farinsocker i en behållare. Blanda sen i det smälta smöret. Bred ut blandningen tunt på en bakpappersbeklädd plåt och baka i ugnen (175 grader) tills den får en gyllenbrun färg, ca 8 min. Låt svalna och bryt sen i mindre bitar.
  4. Dags att göra mascarponekrämen nu. Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker. Häll i lite grädde i taget och vispa tills du får en fluffig och fast kräm. Blanda i citronzesten.
  5. Varva mandelcrisp och mascarponekräm i glas. Toppa med rostad vit choklad och några bär.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *