Halstrad tonfisk med nudelsallad

Ljuvligt god halstrad tonfisk med en riktigt fräsch glasnudelsallad.

Halstrad tonfisk med nudelsallad

4 port.

Ingredienser:

180 g glasnudlar

1 morot

1 röd paprika

1 broccolihuvud

3 salladslökar

 

Tonfisk:

4 bitar vit tonfisk (à 150 g)

Ca 4 msk sesamfrön (jag blandade rostade vanliga och svarta sesamfrön)

Salt

Svartpeppar

Neutral olja till stekning

 

Dressing:

2 vitlöksklyftor

2 msk vatten

1 chili (jag hade mild)

1 msk sesamolja

2 tsk sriracha (valfritt)

2 lime, saften

0,5 msk färsk ingefära, riven

2 msk fisksås

3 msk japansk soja

2 msk honung

Salt

Svartpeppar

 

Till servering:

1 lime, i klyftor

 

Gör så här:

  1. Tillaga nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av nudlarna i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Skär broccolihuvudet i små buketter och koka i lättsaltat vatten, ca 3 min. Häll av och lägg i en salladsskål.
  3. Gör nu dressingen. Finhacka vitlök och chili. Riv ingefära. Blanda vitlök, chili och ingefära med resten av ingredienserna till dressingen i en skål. Ställ åt sidan.
  4. Strimla paprika, morot och salladslök och lägg i skålen med broccolin.
  5. Klipp nudlarna i mindre bitar och lägg i skålen med grönsakerna. Häll dressingen över nudelsalladen och blanda runt. Smaka ev. av med salt och svartpeppar.
  6. Gör nu tonfisken (tina den om den är fryst.) Strö över salt, peppar och sesamfrön på båda sidorna av tonfiskbitarna och klappa in allt så att de fastnar på fisken.
  7. Hetta upp lite olja till riktigt hög värme. Stek tonfisken i ca 30 sek på varje sida. Servera med nudelsallad och en limeklyfta.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *