Lasagne med vegofärs och grönkål

En nyttig och smakrik vegetarisk lasagne med vegofärs och grönkål. Serveras med din favoritsallad.

Klart på: ca 1 tim

Lasagne med vegofärs och grönkål

Ingredienser:

150 g grönkål (utan stabbar)

500 g vegofärs

24 färska lasagneplattor (ca 400 g)

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

400 g krossade tomater

4 dl vatten

5 msk tomatpuré

1 msk honung

0,5 dl vitt vin

2 grönsaksbuljongtärningar

2 tsk basilika, torkad

1 tsk oregano

2 tsk paprikapulver

Salt

Svartpeppar

Olja till stekning

150 g riven ost (jag hade färdigriven mozzarella)

 

Bechamelsås:

100 g smör

1 dl vetemjöl

1 l mjölk

1 krm muskotnöt

0,5-1 tsk salt

 

Gör så här:

  1. Strimla grönkålen och finhacka löken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönkålen i några minuter, tills den blir mjuk. Ta upp den på ett fat.
  2. Hetta upp lite mer olja i stekpannan och fräs löken mjuk. Pressa i vitlöksklyftorna och fräs i 30 sek. Tillsätt tomatpuré och stek vidare i ca 2 min.
  3. Häll i krossade tomater, vatten (skölj gärna ur burken med krossade tomater med vattnet) och vin. Smula ner buljongtärningarna och tillsätt basilika, oregano och paprikapulver. Låt allt puttra ca 10-15 min. Häll i honung och smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Gör nu bechamelsåsen. Smält smör i en kastrull. Häll i vetemjöl och vispa runt tills mjölet lösts upp. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning. Vispa runt tills såsen tjocknar. Tillsätt muskotnöt och smaka av med salt.
  6. Varva bechamelsås, lasagneplattor och vegofärssås i tre lager i en ugnssäker form, ca 30×25 cm. Avsluta med med lasagneplattor och bechamelsås. Strö över osten och sätt in i ugnen i ca 25 min, tills osten får en fin färg. Ta ut lasagnen och låt stå en stund. Servera med din favoritsallad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *