Butter chicken med spenat

En riktigt god indisk kycklinggryta. Kycklingen får först ligga i en smakrik marinad för att sen få puttra i en ljuvlig sås med typiska indiska kryddor och babyspenat. Serveras med ris och/eller naan bröd.

Butter chicken med spenat

4 port.

Ingredienser:

750 g kycklingfilé

 

Marinad:

1 dl turkisk yoghurt

2 vitlöksklyftor, pressade

1 msk ingefära, riven

1 msk limejuice

1 tsk gurkmeja

2 tsk garam masala

1 tsk chilipulver

0,5 tsk spiskummin

1 tsk salt

Olja till stekning

 

Sås:

50 g smör

2,5 dl grädde

500 g passerade tomater

2 dl vatten

Ca 150 g babyspenat

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 tsk curry

0,5 tsk koriander, malen

1 msk riven ingefära

2 tsk garam masala

1 tsk chilipulver

Ca 1 msk majsstärkelse + ca 1 msk vatten (valfritt)

1 msk honung

Salt

Svartpeppar

 

Till servering:

Kokt ris och/eller naan bröd

Färsk koriander (valfritt)

 

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en stor skål.
  2. Skär kycklingen i munsstora bitar och blanda ner i marinaden. Täck över med plastfolie och låt marinera i kylen i minst 3 timmar, men gärna över natten.
  3. Gör nu såsen. Hacka lök och vitlök riktigt fint. Riv ingefäran. Hetta upp smör i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med curry, koriander, chilipulver och garam masala i ett par minuter.
  4. Häll i passerade tomater, grädde och vatten och låt småkoka. Rör om då och då.
  5. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek kycklingen i ca 5 min och rör sen ner den i grytan. Låt sjuda i ca 15 min. Red ev. med majsstärkelse utrört i vatten för önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Häll i spenat och honung och blanda runt tills spenaten blir mjuk. Servera med kokt ris och/eller naan bröd.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *