Ramen med tofu och shimejissvamp

En riktigt god, värmande och mättande ramen med tofu, shimejisvamp, risnudlar, pak choi och ägg. Den läckra och smakrika buljongen smaksätts med mycket vitlök, ingefära och många andra nyttigheter.

Klart på: ca 45 min.

Ramen med tofu och shimejissvamp

4 port.

Ingredienser:

180 g risnudlar

150 g brun shimejisvamp

2 pak choi

250 g tofu

2 tsk tomatpuré

4-5 vitlöksklöksklyftor

1 msk ingefära, riven

1 chilipeppar (mild)

1,5 liter vatten

3 grönsaksbuljongtärningar

1 dl japansk soja

2 msk sriracha (eller mer om du vill ha lite mer hetta)

1,5 msk risvinäger

1,5 msk honung

1 msk sesamolja

Salt

Svartpeppar

Rapsolja till stekning

 

Topping:

4 ägg, kokta, skalade och halverade

1 salladslök, strimlad

Koriander, färsk

Rostade sesamfrön

 

Gör så här:

  1. Tillaga risnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av i durkslag, skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Finhacka vitlök, ingefära och chilipeppar. Dela på pak choi genom roten på längden. Skär tofun i tärningar.
  3. Hetta upp rapsolja i en kastrull och fräs vitlök, chilipeppar och ingefära i någon minut. Blanda i tomatpuré och fräs i någon minut till. Tillsätt vatten, buljong, soja, risvinäger, sriracha och honung och låt sjuda i ca 15 min under lock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt sesamolja, shimejisvamp och pak choi och låt sjuda i ytterligare 5 min.
  5. Lägg nudlarna i djupa skålar. Häll buljong över och fördela pak choi och svamp i skålarna. Toppa med ägg, strimlad salladslök, korianderblad och sesamfrön.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *