En riktigt fräsch, god och färgglad thaigryta med lax och röd curry. Förutom att den är så lättlagad så är den även mycket nyttig.
Klart på: ca 25 min
Laxgryta med röd curry
4 port.
Ingredienser:
600 g lax
400 ml kokosmjölk
1 röd paprika
1 gul eller grön paprika
2 msk röd curry
2 tsk honung, flytande
2 vitlöksklyftor
1 lime, saften
2 tsk sriracha (eller mer)
1 msk ingefära, riven
2 salladslökar
Neutral olja till stekning
Till servering:
Kokt ris
1 lime, i klyftor eller skivor
Gör så här:
- Skär laxen i ca 2×2 cm stora tärningar. Strimla paprika och salladslök. Riv ingefära och vitlök.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs paprikan tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs i ca 30 sek.
- Häll i kokosmjölk, röd curry, honung och sriracha. Låt koka ett par minuter.
- Pressa i limesaft och rör runt. Lägg i laxbitarna och låt sjuda sakta i ca 5 min.
- Servera laxgrytan med kokt ris. Strö över strimlad salladslök och lägg en limeklyfta vid sidan om.