Laxgryta med röd curry

En riktigt fräsch, god och färgglad thaigryta med lax och röd curry. Förutom att den är så lättlagad så är den även mycket nyttig.

Klart på: ca 25 min

Laxgryta med röd curry

4 port.

Ingredienser:

600 g lax

400 ml kokosmjölk

1 röd paprika

1 gul eller grön paprika

2 msk röd curry

2 tsk honung, flytande

2 vitlöksklyftor

1 lime, saften

2 tsk sriracha (eller mer)

1 msk ingefära, riven

2 salladslökar

Neutral olja till stekning

 

Till servering:

Kokt ris

1 lime, i klyftor eller skivor

 

Gör så här:

  1. Skär laxen i ca 2×2 cm stora tärningar. Strimla paprika och salladslök. Riv ingefära och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs paprikan tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs i ca 30 sek.
  3. Häll i kokosmjölk, röd curry, honung och sriracha. Låt koka ett par minuter.
  4. Pressa i limesaft och rör runt. Lägg i laxbitarna och låt sjuda sakta i ca 5 min.
  5. Servera laxgrytan med kokt ris. Strö över strimlad salladslök och lägg en limeklyfta vid sidan om.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *