Stekt kassler med stuvad spenat

Nyttig, snabblagad och mättande rätt med en ljuvlig spenatstuvning. Husmanskost när det är som bäst!

Stekt kassler med stuvad spenat

4 port.

Ingredienser:

600 g kassler (jag hade kalkonkassler)

Olja till stekning

 

Stuvad spenat:

500 g spenat, fryst

3 msk smör

3,5 msk vetemjöl

3 dl mjölk

2 dl grädde (jag hade matlagningsgrädde)

Salt

Svartpeppar

 

Till servering:

900 g potatis, kokt

Tomat- och löksallad

 

Gör så här:

  1. Börja med stuvad spenat. Tina upp spenaten och låt den rinna av i sil eller durkslag. Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl. Blanda tills mjölet lösts upp. Häll i mjölk och grädde. Låt koka i medelvärme under omrörning, tills såsen blir tjock. Tillsätt spenat och låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär kasslern i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kasslerskivorna ca 2 min per sida, tills de får en fin färg.
  3. Servera stekt kassler med stuvad spenat, kokt potatis och en god tomat- och löksallad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *