Nyttig, snabblagad och mättande rätt med en ljuvlig spenatstuvning. Husmanskost när det är som bäst!
Stekt kassler med stuvad spenat
4 port.
Ingredienser:
600 g kassler (jag hade kalkonkassler)
Olja till stekning
Stuvad spenat:
500 g spenat, fryst
3 msk smör
3,5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde (jag hade matlagningsgrädde)
Salt
Svartpeppar
Till servering:
900 g potatis, kokt
Tomat- och löksallad
Gör så här:
- Börja med stuvad spenat. Tina upp spenaten och låt den rinna av i sil eller durkslag. Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl. Blanda tills mjölet lösts upp. Häll i mjölk och grädde. Låt koka i medelvärme under omrörning, tills såsen blir tjock. Tillsätt spenat och låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skär kasslern i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kasslerskivorna ca 2 min per sida, tills de får en fin färg.
- Servera stekt kassler med stuvad spenat, kokt potatis och en god tomat- och löksallad.