Köttbullar med parmesan och citronzest som får koka i en härlig tomatsås. Serveras med kokt spaghetti och toppas med riven parmesan. (Det här receptet är inspirerat av Icas recept).
Frikadeller i tomatsås
4 port.
Ingredienser:
Frikadeller:
500 g kalvfärs
1 ägg
1 tsk paprikapulver
0,5 citron, zesten
50 g parmesan, riven
0,5 kruka basilika, hackad
0,75 tsk salt
Svartpeppar
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
3,5 dl vatten
2 tsk tomatpuré
0,5 tsk paprikapulver
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk honung
0,5 kruka basilika, hackad
Salt
Svartpeppar
Olivolja till stekning
Till servering:
4 port kokt spaghetti
Riven parmesan
Gör så här:
- Hacka lök, vitlök och basilika. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken blir mjuk och glansig. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs vidare någon minut.
- Häll krossade tomater, vatten, honung och basilika och smula ner tärningen i stekpannan. Rör om och låt puttra under lock under tiden du förbereder det andra. Smaka av med salt och peppar.
- Gör nu frikadellerna. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Fukta händerna med vatten och rulla till ca 20 köttbullar.
- Lägg frikadellerna i tomatsåsen och låt småputtra i ca 15 min. Servera med kokt pasta och strö över riven parmesan.