Frikadeller i tomatsås

Köttbullar med parmesan och citronzest som får koka i en härlig tomatsås. Serveras med kokt spaghetti och toppas med riven parmesan. (Det här receptet är inspirerat av Icas recept).

Frikadeller i tomatsås

4 port.

Ingredienser:

Frikadeller:

500 g kalvfärs

1 ägg

1 tsk paprikapulver

0,5 citron, zesten

50 g parmesan, riven

0,5 kruka basilika, hackad

0,75 tsk salt

Svartpeppar

 

Tomatsås:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g krossade tomater

3,5 dl vatten

2 tsk tomatpuré

0,5 tsk paprikapulver

1 tärning grönsaksbuljong

1 tsk honung

0,5 kruka basilika, hackad

Salt

Svartpeppar

Olivolja till stekning

 

Till servering:

4 port kokt spaghetti

Riven parmesan

 

Gör så här:

  1. Hacka lök, vitlök och basilika. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken blir mjuk och glansig. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs vidare någon minut.
  2. Häll krossade tomater, vatten, honung och basilika och smula ner tärningen i stekpannan. Rör om och låt puttra under lock under tiden du förbereder det andra. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör nu frikadellerna. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Fukta händerna med vatten och rulla till ca 20 köttbullar.
  4. Lägg frikadellerna i tomatsåsen och låt småputtra i ca 15 min. Servera med kokt pasta och strö över riven parmesan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *