En värmande och god soppa med broccoli, morötter och parmesan. Med en brödbit eller varm macka till så blir alla garanterat mätta och belåtna.
Klart på: ca 30 min
Broccoli- och morotssoppa
4 port.
Ingredienser:
2 broccolihuvuden (á 250 g)
3 stora morötter
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 stor gul lök
1 dl parmesan, riven
2 dl grädde
2 tsk honung (valfritt)
Salt
Peppar
Olja till stekning
Gör så här:
- Hacka lök och skär broccoli och morötter i mindre bitar.
- Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken mjuk. Tillsätt broccoli och morötter fräs i ytterligare ett par minuter.
- Tillsätt vatten och ev. honung. Smula ner buljongtärningarna i kastrullen och låt koka under lock i ca 10 min, tills grönsakerna blir mjuka.
- Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde och koka upp. Ta bort från värmen. Häll i riven parmesan och blanda tills osten smälter. Smaka av med salt och peppar.