Broccoli- och morotssoppa

En värmande och god soppa med broccoli, morötter och parmesan. Med en brödbit eller varm macka till så blir alla garanterat mätta och belåtna.

Klart på: ca 30 min

Broccoli- och morotssoppa

4 port.

Ingredienser:

2 broccolihuvuden (á 250 g)

3 stora morötter

8 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

1 stor gul lök

1 dl parmesan, riven

2 dl grädde

2 tsk honung (valfritt)

Salt

Peppar

Olja till stekning

 

Gör så här:

  1. Hacka lök och skär broccoli och morötter i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken mjuk. Tillsätt broccoli och morötter fräs i ytterligare ett par minuter.
  3. Tillsätt vatten och ev. honung. Smula ner buljongtärningarna i kastrullen och låt koka under lock i ca 10 min, tills grönsakerna blir mjuka.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde och koka upp. Ta bort från värmen. Häll i riven parmesan och blanda tills osten smälter. Smaka av med salt och peppar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *