En läcker kycklingrätt med smaker från Mellanöstern. Kycklingklubbor som får ligga i en smakrik marinad innan de grillas i ugnen tillsammans med potatis. Serveras tillsammans med en ljuvlig hemgjord currysås som smaksätts med söt mango chutney.
Ugnsgrillade kycklingklubbor med potatis och currysås
4 port.
Ingredienser:
1 kg kycklingklubbor
900 g potatis, gärna fast sort
Marinad:
2 tsk honung
2 tsk paprikapulver
3 msk olja
2 vitlöksklyftor, pressad
0,5 citron, saften
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk koriander, malen
1 tsk chilipulver
Salt (ca 1,5 tsk)
Svartpeppar
Currysås:
2 msk smör
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
1,5 dl grädde
1,5 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning
2 msk mango chutney
Ev. salt
Gör så här:
- Torka av kycklingbenen med hushållspapper.
- Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en rymlig skål. Lägg i kycklingklubborna och gnid in dem med marinaden. Täck över med plastfolie, ställ in i kylen och låt marinera i minst 1 timme (gärna över natten).
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg potatisen och kycklingklubborna på en ugnsplåt och blanda runt. Skeda över resterande marinad och se till att potatisen täcks av marinaden. Strö gärna ett par nypor salt över potatisen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 35 min.
- Gör nu currysåsen: Smält smör i en kastrull. Blanda i curry och låt fräsa ca 30 sek. Tillsätt vetemjöl och vispa runt tills mjölet lösts upp.
- Tillsätt grädde, vatten och buljong och låt småkoka i några minuter, tills såsen börjar bli tjock. Vispa runt då och då.
- Rör ner mango chutney och låt koka någon minut till. Smaka ev. av med lite salt.
- Servera kycklingklubbor och potatis med currysås och en god sallad.