En riktigt god och krämig pastarätt med trattkantareller som toppas med ruccola och riven parmesan och serveras med skivad stekt ryggbiff.
Kantarellpasta med stekt ryggbiff
4 port.
Ingrediener:
500 g ryggbiff (ca 3 skivor)
Neutral olja till stekning
2 msk smör
Salt
Svartpeppar
Kantarellpasta:
400 g bandpasta (jag hade pappardelle)
Ca 200 g trattkantareller
1 msk smör
3 dl grädde
3 vitlöksklyftor
0,5 kruka basilika
50 g parmesan, riven
Salt
Svartpeppar
1 tsk flytande honung (valfritt)
Garnering:
Ruccola
Parmesan, riven
Gör så här:
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar (glöm inte att salta vattnet).
- Finhacka vitlöken.
- Stek trattkantarellerna i torr stekpanna tills de tappat vätskan. Tillsätt smör och vitlök och fräs i någon minut.
- Häll i grädde och honung (om du vill ha det). Riv ner basilikablad och låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Stäng av värmen. Ta upp pastan direkt ur kokvattnet och häll ner i såsen. Strö riven parmesan och häll ca 2 deciliter pastavatten över och blanda runt. Tillsätt lite mer pastavatten om det behövs.
Stekt ryggbiff:
- Torka försiktigt av köttskivorna och låt vila i rumstemperatur ca 30 min.
- Salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttskivorna hastigt på båda sidorna. Tillsätt smör och ös köttet med smöret medan du steker. Stek i ett par minuter på varje sida. Ta upp och lägg på en skärbräda. Låt köttskivorna vila i ca 2 min och skär sen i skivor. Servera köttskivorna med pastan. Toppa med lite ruccola och riven parmesan. Vrid gärna även över några varv med pepparkvarnen.