Kantarellpasta med stekt ryggbiff

En riktigt god och krämig pastarätt med trattkantareller som toppas med ruccola och riven parmesan och serveras med skivad stekt ryggbiff.

Kantarellpasta med stekt ryggbiff

4 port.

Ingrediener:

500 g ryggbiff (ca 3 skivor)

Neutral olja till stekning

2 msk smör

Salt

Svartpeppar

 

Kantarellpasta:

400 g bandpasta (jag hade pappardelle)

Ca 200 g trattkantareller

1 msk smör

3 dl grädde

3 vitlöksklyftor

0,5 kruka basilika

50 g parmesan, riven

Salt

Svartpeppar

1 tsk flytande honung (valfritt)

 

Garnering:

Ruccola

Parmesan, riven

 

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar (glöm inte att salta vattnet).
  2. Finhacka vitlöken.
  3. Stek trattkantarellerna i torr stekpanna tills de tappat vätskan. Tillsätt smör och vitlök och fräs i någon minut.
  4. Häll i grädde och honung (om du vill ha det). Riv ner basilikablad och låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stäng av värmen. Ta upp pastan direkt ur kokvattnet och häll ner i såsen. Strö riven parmesan och häll ca 2 deciliter pastavatten över och blanda runt. Tillsätt lite mer pastavatten om det behövs.

Stekt ryggbiff:

  1. Torka försiktigt av köttskivorna och låt vila i rumstemperatur ca 30 min.
  2. Salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttskivorna hastigt på båda sidorna. Tillsätt smör och ös köttet med smöret medan du steker. Stek i ett par minuter på varje sida. Ta upp och lägg på en skärbräda. Låt köttskivorna vila i ca 2 min och skär sen i skivor. Servera köttskivorna med pastan. Toppa med lite ruccola och riven parmesan. Vrid gärna även över några varv med pepparkvarnen.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *