Naantacos med grillad tikkakyckling och korianderyoghurt

Hemlagade naanbröd som serveras med grillade tikkamarinerade kycklingspett och en frisk yoghurtsås med färsk koriander och lime. Toppas med fräscha grönsaker och äts på samma sätt som tacos. Riktigt god, smakfylld och lyxig middag!

Naantacos med grillad tikkakyckling och korianderyoghurt

4 port.

Ingredienser:

Tikkakyckling:

Ca 700 g kycklingbröstfilé

0,5 dl turkisk yoghurt

2 msk olja

0,5 citron, saften

1 msk tomatpuré

2 tsk sambal oelek

2 tsk garam masala

2 vitlöksklyftor, pressade

0,5 tsk gurkmeja

0,5 tsk malen ingefära

0,5 tsk malen koriander

1 tsk paprikapulver

1 tsk salt

Svartpeppar

 

8 grillspett

 

Naanbröd:

1 tsk torrjäst

2 tsk socker

1,5 dl vatten, fingervarmt

4,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 dl turkisk yoghurt

2 msk rapsolja

Smält smör till pensling

 

Korianderyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt

0,5 kruka koriander, hackad

0,5 lime, saften

1 vitlöksklyfta, pressad

0,5 tsk salt

1 tsk honung (valfritt)

1 krm malen ingefära

Svartpeppar

 

Tillbehör:

¼ isbergssallad, strimlad

2 tomater, tärnade

0,5 rödlök, hackad

0,5 kruka koriander

1 lime, i klyftor

 

Gör så här:

Tikkakyckling:

  1. Skär kycklingen i bitar. Rör ihop de övriga ingredienserna till tikkakycklingen i en bunke. Blanda i kycklingbitarna, täck över med plastfolie och låt marinera i minst 1 timme i kylen, gärna över natten.
  2. Trä kycklingen på spetten.
  3. Om du grillar i vanlig ugn: Sätt ugnen på 225 grader med grillfunktion. Grilla spetten i övre delen av ugnen ca 12-15 min. Vänd efter halva tiden.

      Om du grillar på utegrillen: Grilla spetten ca 5 min per sida.

Naanbröd:

  1. Blanda samman torrjäst, socker och vatten i en skål och låt stå i ca 10 min.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt yoghurt och olja och jästblandningen. Knåda i ca 4 min till en jämn deg. Täck över bunken och låt jäsa 2-3 timmar.
  3. Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar. Rulla först bitarna till bollar och kavla sen ut till rundlar, ca 15 cm i diameter.
  4. Hetta upp en stekpanna på mellanhög värme. Smörj pannan med lite olja. Lägg en rundel i taget i stekpannan och baka i ca 2-4 min. Vänd brödet när det bildas stora bubblor på ovansidan och baka i ytterligare 1-3 min. Gör likadant med alla degrundlarna.
  5. Lägg brödet på ett fat och pensla på lite smör. Täck över med duk så att bröden ska hålla värmen och förbli mjuka innan de serveras.

Korianderyoghurt:

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till korianderyoghurten. Låt stå i kylen en liten stund innan servering.

 

Vid servering toppar du naanbröden med tikkakyckling, korianderyoghurt och alla tillbehören. Ät på samma sätt som du äter tacos. Smaklig måltid!

Tips! Det går även att baka naanbröden i ugen. Sätt ugnen på 250 grader i god tid. Lägg rundlarna på bakpappersbeklädda plåtar och grädda högst upp i ugnen i ca 6-7 min.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *