Vermicelliris

Ett mycket vanligt och gott tillbehör från Mellanöstern till grytor och många andra rätter.

Vermicelliris

4 port.

Ingredienser:

1 dl vermicelli

3 dl basmatiris

6,5 dl vatten

1 tsk salt

3 msk olja

 

Gör så här:

  1. Tvätta riset ordentligt och låt rinna av.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och stek vermicellin gyllenbrun under omrörning (den får inte bli bränd). Tillsätt riset och stek vidare tills riset börjar bli lite genomskinligt.
  3. Häll i vatten och salt och låt koka upp under lock. Sänk sen värmen och låt sjuda i ca 10-15 min.
  4. Stäng därefter av värmen helt och vila under lock i ytterligare 5-10 min. Fluffa gärna upp riset med gaffel före servering.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *