Härligt krispiga pankopanerade schnitzlar från Japan. Serveras med sesamrostad spetskål, en spännande tonkatsusås och kokt ris.
Klart på: ca 40 min
Tonkatsu med sesamrostad spetskål
4 port.
Ingredienser:
Tonkatsu:
600 g skinkinnanlår
3 dl panko
2 ägg
2 dl vetemjöl
Salt
Svartpeppar
Olja till stekning
Tonkatsusås:
1 dl ketchup
2 msk worcestershiresås
1 msk honung
1,5 msk japansk soja
1 tsk dijonsenap
Spetskål:
600 g spetskål
1,5 msk japansk soja
1,5 tsk sesamolja
1 msk smör
2 msk lönnsirap
Ca 1 tsk svarta sesamfrön
Flingsalt
Till servering:
Kokt ris
Gör så här:
Tonkatsusås:
- Blanda alla ingredienserna i en skål.
Sesamrostad spetskål:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skär spetskålshuvudet i 4 klyftor (skär inte bort roten) och lägg på en bakpappersbeklädd ugnsplåt.
- Blanda soja och sesamolja och pensla över spetskålen. Strö över svarta sesamfrön och ett par nypor flingsalt. Lägg en klick smör ovanpå varje klyfta och rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. Ta ut ur ugnen och ringla över lönnsirap. Sätt in i ugnen igen och rosta vidare i ca 10 min.
Tonkatsu:
- Banka ut köttskivorna så att de blir ca 0,5 cm tunna. Salta och peppra båda sidorna.
- Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll vetemjöl och panko i två andra tallrikar. Vänd köttskivorna först i mjöl, därefter i ägg och sist i panko.
- Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna gyllene ca 3 min per sida.
- Servera schnitzlarna med tonkatsusås, sesamrostad spetskål och kokt ris.