Tonkatsu med sesamrostad spetskål

Härligt krispiga pankopanerade schnitzlar från Japan. Serveras med sesamrostad spetskål, en spännande tonkatsusås och kokt ris.

Klart på: ca 40 min

Tonkatsu med sesamrostad spetskål

4 port.

Ingredienser:

Tonkatsu:

600 g skinkinnanlår

3 dl panko

2 ägg

2 dl vetemjöl

Salt

Svartpeppar

Olja till stekning

 

Tonkatsusås:

1 dl ketchup

2 msk worcestershiresås

1 msk honung

1,5 msk japansk soja

1 tsk dijonsenap

 

Spetskål:

600 g spetskål

1,5 msk japansk soja

1,5 tsk sesamolja

1 msk smör

2 msk lönnsirap

Ca 1 tsk svarta sesamfrön

Flingsalt

 

Till servering:

Kokt ris

 

Gör så här:

Tonkatsusås:

  1. Blanda alla ingredienserna i en skål.

Sesamrostad spetskål:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär spetskålshuvudet i 4 klyftor (skär inte bort roten) och lägg på en bakpappersbeklädd ugnsplåt.
  3. Blanda soja och sesamolja och pensla över spetskålen. Strö över svarta sesamfrön och ett par nypor flingsalt. Lägg en klick smör ovanpå varje klyfta och rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. Ta ut ur ugnen och ringla över lönnsirap. Sätt in i ugnen igen och rosta vidare i ca 10 min.

Tonkatsu:

  1. Banka ut köttskivorna så att de blir ca 0,5 cm tunna. Salta och peppra båda sidorna.
  2. Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll vetemjöl och panko i två andra tallrikar. Vänd köttskivorna först i mjöl, därefter i ägg och sist i panko.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna gyllene ca 3 min per sida.
  4. Servera schnitzlarna med tonkatsusås, sesamrostad spetskål och kokt ris.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *