Spröda kakor som är underbart goda och mycket enkla att baka. Smeten rullas till bollar som sen plattas till. Klicka på din favoritsylt och grädda.
Strasskakor med sylt
Ca 15 st
Ingredienser:
100 g smör, rumstempererat
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1,25 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
Garnering:
Sylt (jag hade hallonsylt)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.
- Tillsätt vetemjöl och potatismjöl lite i sänder medan du vispar. Vispa tills du får en fast och smidig deg.
- Dela degen i 15 delar. Rulla varje del till en boll och lägg på en bakpappersbeklädd ugnsplåt.
- Platta till bollarna först och tryck sen ut en liten grop i mitten av varje kaka med fingret. Klicka ner lite sylt i varje grop med en tesked.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min och låt svalna.
Tips! Om man föredrar choklad istället för sylt går det alldeles utmärkt att t.ex. doppa kakorna i lite smält choklad efter gräddning.
