En fantastisk god italiensk fiskfavorit som är lite syrlig och krämig. Panerad vit fisk som får puttra i en sås med vitt vin och kapris. En snabblagad och lyxig rätt.
Klart på: ca 30 min.
Fisk piccata
4 port.
Ingredienser:
600 g vit fisk (t.ex. flundra, torskfilé eller spätta, jag hade Stillahavsflundra)
Salt
Citronpeppar
Svartpeppar
Ca 0,75 dl vetemjöl
Olja till stekning
Smör till stekning
Sås:
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
3 dl vatten
0,5 citron, saften
1 tsk flytande honung
4 msk kapris
2 msk persilja, hackad
Salt
Nymalen svartpeppar
Till servering:
Potatis, kokt
Haricot verts, kokta
Vaxbönor, kokta
Citronskivor
Gör så här:
- Krydda fiskfiléerna på båda sidorna med salt, peppar och citronpeppar.
- Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. Vänd fisken i vetemjöl och stek gyllenbruna, ca 2-3 min per sida. Ta upp på ett fat och lägg åt sidan.
- Gör nu såsen. Finhacka vitlök och persilja. Smält smör i samma stekpanna som du stekte fisken i och fräs vitlöken i 30 sek. Blanda i vetemjöl. Tillsätt vatten, vin, citronsaft, honung och kapris. Låt koka ett par minuter, tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg i fisken och strö över persilja. Låt puttra ett par minuter.
- Servera fisken med en citronskiva, kokta haricot verts och vaxbönor, samt kokt potatis.