En fantastisk god italiensk fiskfavorit som är lite syrlig och krämig. Panerad vit fisk som får puttra i en sås med vitt vin och kapris. En snabblagad och lyxig rätt.

Klart på: ca 30 min.

Fisk piccata

4 port.

Ingredienser:

600 g vit fisk (t.ex. flundra, torskfilé eller spätta, jag hade Stillahavsflundra)

Salt

Citronpeppar

Svartpeppar

Ca 0,75 dl vetemjöl

Olja till stekning

Smör till stekning

 

Sås:

2 msk smör

1 vitlöksklyfta

1 msk vetemjöl

1 dl vitt vin

3 dl vatten

0,5 citron, saften

1 tsk flytande honung

4 msk kapris

2 msk persilja, hackad

Salt

Nymalen svartpeppar

 

Till servering:

Potatis, kokt

Haricot verts, kokta

Vaxbönor, kokta

Citronskivor

 

Gör så här:

  1. Krydda fiskfiléerna på båda sidorna med salt, peppar och citronpeppar.
  2. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. Vänd fisken i vetemjöl och stek gyllenbruna, ca 2-3 min per sida. Ta upp på ett fat och lägg åt sidan.
  3. Gör nu såsen. Finhacka vitlök och persilja. Smält smör i samma stekpanna som du stekte fisken i och fräs vitlöken i 30 sek. Blanda i vetemjöl. Tillsätt vatten, vin, citronsaft, honung och kapris. Låt koka ett par minuter, tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg i fisken och strö över persilja. Låt puttra ett par minuter.
  5. Servera fisken med en citronskiva, kokta haricot verts och vaxbönor, samt kokt potatis.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *