En klassisk kinesisk rätt med nudlar, biff och broccoli. Smaksätts med en läcker sojasås som har lite sötma. Kan ätas alla dagar i veckan!
Chow mein med biff och broccoli
4 port.
Ingredienser:
450 g ryggbiff
1 broccolihuvud
4 vitlöksklyftor
250 g äggnudlar
Salt
Svartpeppar
Neutral olja till stekning
Sås:
3 msk farinsocker
0,5 dl soja
3 msk hoisinsås
1 msk sesamolja
0,5 tsk malen ingefära
1-2 msk sriracha
1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
1 msk risvinäger
1 dl vatten
Garnering:
2 salladslökar, strimlade
Rostade sesamfrön
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
- Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och ställ åt sidan. (Lös upp majsstärkelse först i vatten innan du blandar ner i såsen).
- Skär köttet i tunna skivor och broccolin i buketter. Finhacka vitlöken.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken i 30 sek. Tillsätt köttet och stek hastigt, tills det börjar få en brun färg. Salta och peppra. Ta sen upp på ett fat och ställ åt sidan.
- Häll i lite mer olja i stekpannan och stek broccolin någon minut. Tillsätt sås och låt puttra tills såsen tjocknar. Blanda ner kött och nudlar och låt allt fräsa i ett par minuter. Blanda runt ordentligt så att nudlarna täcks av såsen och servera genast. Toppa med strimlad salladslök och rostade sesamfrön.