Chow mein med biff och broccoli

En klassisk kinesisk rätt med nudlar, biff och broccoli. Smaksätts med en läcker sojasås som har lite sötma. Kan ätas alla dagar i veckan!

Chow mein med biff och broccoli

4 port.

Ingredienser:

450 g ryggbiff

1 broccolihuvud

4 vitlöksklyftor

250 g äggnudlar

Salt

Svartpeppar

Neutral olja till stekning

 

Sås:

3 msk farinsocker

0,5 dl soja

3 msk hoisinsås

1 msk sesamolja

0,5 tsk malen ingefära

1-2 msk sriracha

1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

1 msk risvinäger

1 dl vatten

 

Garnering:

2 salladslökar, strimlade

Rostade sesamfrön

 

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och ställ åt sidan. (Lös upp majsstärkelse först i vatten innan du blandar ner i såsen).
  3. Skär köttet i tunna skivor och broccolin i buketter. Finhacka vitlöken.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken i 30 sek. Tillsätt köttet och stek hastigt, tills det börjar få en brun färg. Salta och peppra. Ta sen upp på ett fat och ställ åt sidan.
  5. Häll i lite mer olja i stekpannan och stek broccolin någon minut. Tillsätt sås och låt puttra tills såsen tjocknar. Blanda ner kött och nudlar och låt allt fräsa i ett par minuter. Blanda runt ordentligt så att nudlarna täcks av såsen och servera genast. Toppa med strimlad salladslök och rostade sesamfrön.

   

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *