Tabbouleh

En populär persiljesallad från Libanon med bulgur, lök och en massa citronsaft. Den här nyttiga salladen, som är en av mina absoluta favoriter, är riktigt fräsch och syrlig och passar utmärkt som tillbehör till grillat, mezen eller buffén.

Klart på: ca 30 min

Tabbouleh 

4 port. 

Ingredienser: 

0,5 kg persilja  

3 medelstora tomater 

1 liten gul lök eller 3 salladslökar 

3 msk småkornig bulgur 

Ca 7 stjälkar mynta (eller ca 1 msk torkad mynta)

0,75 dl olivolja 

1,5 dl citronsaft (ca 3 citroner) 

Salt (efter smak och tycke) 

1 krm cayennepeppar (valfritt) 

 

Gör så här: 

  1. Blötlägg bulguren i 2 dl vatten. Låt den stå och dra i ca 30 min. Det gör inget om det fortfarande är lite bett i den, den kommer att mjukna riktigt när den får suga åt sig av vätskan som finns i tabboulehn. 
  2. Tvätta och hacka samtliga grönsaker fint och lägg i en stor skål som ger bra utrymme för att blanda runt. Se till att skaka av sköljvattnet noga från grönsakerna så att du inte får med en massa onödig vätska i skålen. 
  3. Låt bulguren rinna av i en sil och häll över grönsakerna. 
  4. Häll i olja, citronsaft och kryddor och blanda ordentligt.

Rekommenderade artiklar

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *