Läckra och saftiga köttfärsspett med härlig kryddning från Mellanöstern. Servera gärna med tabbouleh, avokadohummus, ajvarsås och libabröd. Grilla dina favoritgrönsaker tillsammans med kebabspetten för att lyxa till det ännu mer. Även pommes frites eller ugnsrostad potatis passar utmärkt att servera till spetten. Välj själv om du vill grilla med vanlig ugn eller med utegrillen, det blir gott oavsett vilket du väljer.
Klart på: ca 30 min
Grillade kebabspett
4 port.
Ingredienser:
500 g köttfärs (jag hade nöt, men går även bra med lamm)
1 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk baharat (kryddblandning från Mellanöstern, kallas även för Sju kryddor)
1 tsk paprikapulver
0,5 dl persilja, finhackad
1 schalottenlök, finhackad (eller 1 liten gul lök)
Svartpeppar
8 grillspett
Till servering:
Tabbouleh (se recept HÄR)
Avokadohummus (se recept HÄR)
Ajvarsås (se recept HÄR)
Libabröd
Valfria grillade grönsaker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader med grillfunktionen på.
- Blanda alla ingredienserna i en bunke. Forma färsen runt spetten med händerna. Ta gärna lite vatten på händerna så det inte blir kletigt.
- Grilla spetten i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Det går alldeles utmärkt att grilla spetten med utegrillen. Grilla då spetten runtom i ca 10 minuter. (Jag värmde min gasolgrill till 225 grader).
- Servera gärna med tabbouleh, avokadohummus, ajvarsås, libabröd och valfria grillade grönsaker.