En härlig kikärtsröra med bland annat smetana och avokado. Smetana, som är en sorts syrad grädde, ger den här såsen en underbar smak och krämighet. Passar perfekt till buffébordet, mezen, grillat eller som dipp grönsakerna. Detta recept ger en mellanstor skål.

Klart på: ca 15 min

Avokadohummus

Ingredienser:

380 g kikärtor

2 avokado

1 vitlöksklyfta

0,5 kruka koriander (med stjälkar)

2 msk tahini

2 msk smetana

1 citron, saften

0,5 tsk cayennepeppar

1 msk honung

1 tsk salt

1 tsk spiskummin

Svartpeppar

 

Garnering:

Några kikärtor

Olivolja

2-3 körsbärstomater, hackade

 

Gör så här:

  1. Häll av kikärtorna från spadet (spara gärna några stycken till garneringen).
  2. Mixa samtliga ingredienserna väl i en matberedare.
  3. Servera i en skål och ringla över lite olivolja. Toppa gärna med några kikärtor och hackade körsbärstomater.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *