En härlig kikärtsröra med bland annat smetana och avokado. Smetana, som är en sorts syrad grädde, ger den här såsen en underbar smak och krämighet. Passar perfekt till buffébordet, mezen, grillat eller som dipp grönsakerna. Detta recept ger en mellanstor skål.
Klart på: ca 15 min
Avokadohummus
Ingredienser:
380 g kikärtor
2 avokado
1 vitlöksklyfta
0,5 kruka koriander (med stjälkar)
2 msk tahini
2 msk smetana
1 citron, saften
0,5 tsk cayennepeppar
1 msk honung
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
Svartpeppar
Garnering:
Några kikärtor
Olivolja
2-3 körsbärstomater, hackade
Gör så här:
- Häll av kikärtorna från spadet (spara gärna några stycken till garneringen).
- Mixa samtliga ingredienserna väl i en matberedare.
- Servera i en skål och ringla över lite olivolja. Toppa gärna med några kikärtor och hackade körsbärstomater.