En utsökt och busenkel kinesisk soppa med hackade färska tomater, uppvispade ägg och nudlar. Denna snabblagade och matiga soppa passar såväl till förrätt som till huvudrätt. Eller varför inte till lunch? Det går även fint att servera soppan utan nudlarna om man vill det.
Klart på: ca 15 min
Tomato egg drop soppa
4 port.
Ingredienser:
3 vitlöksklyftor
1 stor salladslök (eller 2 små)
3 stora tomater
2 hönsbuljongtärningar
1 l vatten
2 ägg
2 msk japansk soja
1 tsk paprikapulver
1 msk sriracha (valfritt, om du vill ha lite hetta)
1-2 krm vitpeppar
Olja till stekning
1,5 tsk sesamolja
200 g ramennudlar
Garnering:
Sesamfrön
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av i durkslag och skölj nudlarna med kallt vatten. Ställ åt sidan.
- Tärna tomater och finhacka vitlök. Strimla salladslök.
- Hetta upp olja i en kastrull. Fräs salladslök (bara det vita i löken, spara det gröna till senare för garnering) och vitlök i 30 sek. Tillsätt tomater och stek i ca 2 min.
- Häll i vatten, buljongtärningar, vitpeppar, paprikapulver, soja och ev. sriracha. Låt koka i medelvärme i ca 5 min.
- Vispa upp äggen i en skål och häll försiktigt ner dem i soppan medan du rör runt i soppan med en slev i en cirkulär rörelse.
- Blanda i sesamolja och den strimlade gröna delen av salladslöken. Smaka av med salt.
- Lägg lite nudlar i botten av en djup tallrik. Häll soppa över nudlarna och garnera med sesamfrön.
Tips! Om du vill ha en lite tjockare soppa så kan du reda av den med 1 msk majsstärkelse.