Tandoorikyckling med myntayoghurt

Om du är sugen på att laga indisk mat så är kommer här ett riktigt gott recept på tandoorikyckling. Kycklingen får ligga länge i en marinad med yoghurt och en egen kryddblandning och bli sådär underbart saftig och smakrik. Välj själv om du vill grilla i vanlig ugn eller med utegrill. Det blir lika gott oavsett vilket du väljer. Serveras med en frisk myntayoghurt, kokt ris och/eller naanbröd och dina favoritgrönsaker.

Tillagningstid: ca 40 min

Tandoorikyckling med myntayoghurt

4 port.

Ingredienser:

Ca 1 kg kycklingklubbor

 

Marinad:

1 msk ingefära, riven

3 vitlöksklyftor, pressade

1,5 tsk garam masala

0,5 tsk gurkmeja

1 tsk chilipulver

1,5 tsk paprikapulver

0,5 tsk korianderpulver

1 lime, saften

2 tsk sriracha (valfritt)

2 dl turkisk yoghurt

1 msk olja

1,5 tsk salt

Svartpeppar

 

Myntayoghurt:

3 dl turkisk yoghurt

0,5 tsk torkad mynta

1 tsk honung

Salt

Svartpeppar

1 vitlöksklyfta, pressad

 

Till servering:

Kokt ris och/eller naanbröd

Valfria grönsaker

 

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en stor skål.
  2. Dra bort skinnet från kycklingklubborna (på så sätt får köttet mer smak och kryddorna sitter inte kvar enbart i skinnet). Lägg kycklingen i marinaden. Blanda runt och knåda in marinaden. Täck över med plastfolie och låt stå i kylen i minst 2 timmar, men gärna över natten.
  3. Gör nu myntayoghurten. Blanda alla ingredienserna till myntayoghurten i en skål och ställ i kylen medan du gör det andra.
  4. Om du grillar i ugn: Sätt ugnen på 225 grader med grillfunktion. Lägg kycklingklubborna på ett ugnsgaller med en långpanna under och grilla i mitten av ugnen i ca 40 min. Vänd på kycklingen efter halva tiden. Om grillar med gasolgrill: Sätt grillen på 225 grader. Grilla först kycklingklubborna några minuter på var sida på direkt värme så att de får färg. Lägg sen på locket och grilla klart på indirekt värme i ca 30 min. Vänd på kycklingklubborna ett par gånger. Pensla gärna över med marinad under grillningen om du har lite marinadrester kvar i skålen.
  1. Servera tandoorikycklingen med myntayoghurt, kokt ris och/eller naanbrön och dina favoritgrönsaker.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *